Sauna Pelhřimov

Sauna do provozu.

Pelhřimovská sauna zahájila svoji první sezónu zkušebním provozem 1. října 1974 v 11 hodin. Stavba byla budována formou akce "Z" nákladem 1.500.000 korun. Díky úsilí brigádníků a MěstNV Pelhřimov (Městský národní výbor) byla dokončena v plánovaném termínu. MěstNV předal do užívání občanům další akci svého volebního programu a jejím vedení pověřil Technické služby.

Dokončená stavba sauny

Po roce 1989 získalo saunu několik majitelů a provoz byl vzhledem k hygienickým požadavkům a stoupajícím nákladům neefektivní. Tak ji majitel pan Kůrka přestavěl na posilovnu, další majitel na diskotéku.

V roce 1997 získali budovu manželé Kampeovi, upravili ji, pronajmuli a byla zde opět provozována diskotéka a v menším rozsahu sauna.

Zásadní přestavba byla v roce 2000. Byl přestřešen dvorek, postaveno podium, zrekonstruovány toalety, topení, postaven nový bar, provedeno odhlučnění, dlažby.

Hudební club "Saunabar" se stal velice oblíbeným a navštěvovaným zařízením nejen mladými lidmi, ale i seniory, kteří mají vyhrazeny pondělky.

Zdroje:

Sauna Pelhřimov

Sauna v Pelhřimově.

Fotografie: 1. - 3. autor Milan Kotrč. Fotografie: 4. - 6. zapůjčil Ondřej Kampe.


 
 
 
 
 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum