Autobusové nádraží a ČSAD Pelhřimov - 1973

Československá státní automobilová doprava, národní podnik, České Budějovice. Závod 204 Pelhřimov (provozovny Humpolec, Pacov, Počátky).

Máte starší fotografie, Pelhřimova před rokem 1990? Podělte se o ně v některém z dalších článků o historii města. Pište na galko@seznam.cz a určitě se domluvíme. Děkuji.

KRONIKY MĚSTA PELHŘIMOVA - 1973:

V Pelhřimově na autobusovém nádraží roste "odbavovací stanice". Jedná se o budovu, která bude stát v objektu autobusového nádraží a bude v ní soustředěno zařízení k zajištění služeb, občerstvení a podobně. To znamená, že zde budou mít své provozovny národní podnik Potraviny, Zelenina, Restaurace a jídelny, Spoje, ČSAD, jejichž hlavní činností je přijímání a odbavování autobusů a tak dále. Po otevření odbavovací budovy budou zrušeny všechny stánky v prostorách autobusového nádraží, které byly sice prozatímním řešením, ale rozhodně ne okrasou města.

http://www.mestopelhrimov.cz/html/files/kroniky/album_1972-1975/102.JPG

ČSAD Pelhřimov, foto autobusu na konci Pelhřimova je z jiného roku než článek

V těchto dnech bylo dokončeno první nástupiště autobusového nádraží v Pelhřimově. Celé prostranství bylo již vydlážděno a dláždiči Technických služeb nastoupili na druhé nástupiště, kde budou po usazení obrubníků pokračovat na dlažbě. Kolektiv zaměstnanců národního podniku Agrostroj provede nátěr kovových konstrukcí a zastřešení druhého nástupiště.

http://www.mestopelhrimov.cz/html/files/kroniky/album_1972-1975/105.JPG

Autobusové nádraží a ČSAD Pelhřimov

Autobusové nádraží a ČSAD Pelhřimov. Fotografie a pohlednice jsou z jiného časového období. Pomůžete s určením posledních dvou fotografií v galérii? Kde si myslíte, že je fotografován alegorický vůz a kde autobus? Děkuji všem za pomoc.


Autobusové nádraží - pohlednice Autobusové nádraží - pohlednice
Autobusové nádraží - pohlednice Autobusové nádraží - pohlednice
ČSAD Pelhřimov - alegorický vůz ČSAD Pelhřimov - alegorický vůz
ČSAD Pelhřimov - autobus ČSAD Pelhřimov - autobus

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum